Kas visiem būtu jāzina par rinoplastiku?

sieviete, kas apsver domu par rinoplastiku

Rinoplastika mūsdienās ir ļoti populāra operācija, ar kuras palīdzību savu izskatu katru dienu uzlabo tūkstošiem cilvēku. Procedūras rezultāts ir maksimāli efektīvs, tieši tāpēc tam ir pievērsušās tik daudz slavenību un zināmu personu. Taču kas par rinoplastiku būtu jāzina cilvēkiem, kas plāno to veikt?

Nav ideālas deguna formas

Lai arī daudzām sievietēm ir konkrēti skaistuma standarti, pēc kuriem tiekties, nav vienota standarta, kādam ir jāizskatās “perfektam degunam”. Deguns katram cilvēkam ir citādāks, daudziem no mums tieši deguna ir sejas “vizītkarte”, kas padara to īpašu un atmiņā paliekošu. Tieši tāpēc ārsti iesaka veikta operāciju tikai gadījumos, ja degunam ir kāds izteikts vizuālais defekts vai to liek darīt veselības stāvoklis. Deguna formas ir dažādas un katrai formai ir sava “rozīnīte”!

Pēc operācijas ir jāievēro daži ierobežojami

Kā jau pēc katras ķirurģiskās iejaukšanās, arī pēc rinoplastikas ir īpašie piesardzības pasākumi, kuri ir jāievēro. Piemēram, nedrīkst sportot, apmeklēt pirti vai saunu, lietot alkoholu un pārpūlēties. Tāpat jāņem vērā, ka pēc operācijas ir iespējama apgrūtināta elpošana, tūska un zilumi. Tieši tāpēc ir ieteicams savlaicīgi paņemt slimības lapu un ieplānot dažas papildus brīvdienas.

Operācija ir droša

Lai arī daudzus biedē doma par šāda veida operāciju, tomēr var apgalvot, ka mūsdienās rinoplastika ir diezgan droša procedūra. Mūsdienu tehnoloģijas strauji attīstās un šodienas plastiskā ķirurģija ir droša.

Jāizvēlas labs ķirurgs

Šis punkts izriet no iepriekšminētās informācijas. Lai operācija sniedz jums vēlamo rezultātu, ir nepieciešams izvēlēties labu plastisko ķirurgu. Labs ķirurgs ir sertificēts speciālists, kuram aiz muguras ir daudzu gadu pieredzes un simti vai tūkstoši veiktu plastisko operāciju.

Labs ķirurgs uztraucas par katru savu pacientu un rūpīgi izvērtē katru smalku detaļu. Pirms veikt operāciju ir nepieciešams nosvērts pacienta veselības stāvokli, anatomiskas īpatnības un vēlmes. Pieredzējis speciālists neveiks operāciju, par kuras rezultātu nebūs pārliecināts uz 100%.