Kādus zelta auskarus izvēlēties dāvanai?

vieni no gredzentins.lv jaunās kolekcijas zelta auskariem

Auskari, iespējams, ir viena no vispopulārākajām dāvanām sievietēm un ne velti – tā ir dāvana, kas spēj iepriecināt, radīt sajūtu, ka kāds ir īpaši piedomājis un vēlējies sagādāt pārsteigumu. Tomēr, ja esat nolēmuši kādam dāvināt zelta auskarus, ir vairāki kritēriji, ko vajadzētu ņemt vērā. Par zelta auskariem šodien mums pastāstīs juvelierizstrādājumu interneta veikals “Gredzentins”.

Zelta auskaru veidi

Ir dažādi veidi, kā auskari tiek fiksēti. Ja ausis nav caurdurtas, vienīgais risinājums ir tā saucamie klipšu tipa auskari. Ja caurumi ir, izvēles iespējas jau būs ievērojami plašākas. Biežāk sastopamais veids ir nagliņu auskari – tie parasti ir nelielo, to lietošana ir ērta, droša un vienkārša, rota pilnībā piekļaujas auss ļipiņai. Āķīša tipa aizdare ir veidota āķa formā, izceļoties ar vienkāršību un vienlaikus arī eleganci. Izvēloties smagākus auskarus, tiem, visticamāk, būs angļu tipa aizdare, kas nozīmē, ka aizdare noslēdzas ar metāla plāksnīti, kurā ieguļas ķepiņa, līdz ar to aizkari īpaši stingri nofiksējas, samazinot risku nozaudēt tos. Riņķīšu auskariem lielākoties ir gredzenveida aizdare – tā ar tievu stieplīti notur auskaru vietā.

Pieskaņot sejas formai

Katrai sejas formai ir savi piemērotākie auskari, kas īpaši izcels valkātājas personību. Visvienkāršāk ir ovālu seju īpašniecēm, jo viņām piestāv praktiski visi auskaru veidi, bet visuzkrītošāk izskatīsies ovālas formas aksesuāri. Ja sievietei ir apaļa sejas forma, tā lieliski tiks pagarināta ar gariem vai lāsītes tipa auskariem, labi izskatīsies arī dažādi ģeometrisku formu auskari, bet noteikti ne apaļi. Sirds sejas formai labāk piestāvēs auskari ar pagarinātām līnijām un formām, piemēram, ovāli auskari, bet kvadrātveida sejai – apaļa dizaina, tātad arī gredzenveida auskari. Šauru seju īpašniecēm lieliski piemēroti būs pērļu auskari, kas piešķirs sejai maigumu.

Ja jūs interesē arī laulību gredzeni, tad šeit lielisks raksts par to nozīmi.

Pieskaņot matiem Otrs būtisks kritērijs, domājot par piemērotāko auskaru veidu, ir to īpašnieces matu garums. Gari mati paši par sevi ir pamanāmi, tāpēc noslēpt zem tiem mazus auskarus nebūt prātīgi – tie būs grūti pamanāmi. Citādi ir, ja mati lielākoties tiek nēsāti saņemti astē vai pacelti uz augšu – tad labi izskatīsies arī nelieli auskariņi. Auskaru izvēle ir vienkāršāka, ja to īpašniecei ir īsi mati, jo šādām sievietēm piestāvēs gan pavisam mazi pērlīšu tipa auskari, gan arī lieli un masīvi riņķi.