Vietas, kur apgūt programmēšanu

vīrietis pārbauda jaunā programmētāja darbu

Ja ir radusies vēlme apgūt programmēšanu, atliek vien iepazīties ar plašo piedāvājumu un izvēlēties savam dzīves ritmam atbilstošāko variantu. Tā kā programmētāja profesija šobrīd ir ļoti pieprasīta, arī tās apgūšanas variantu ir salīdzinoši daudz.

Jau skolas solā

Šobrīd jau daudzās vidusskolās audzēkņiem papildus obligātajiem priekšmetiem tiek piedāvāts apgūt programmēšanu. Tiek apgūtas pirmās programmēšanas valodas un pamata lietas par šo jomu.

Līdz ar to vecākiem ieteicams motivēt jauniešus jau vidusskolā sākt apgūt šo mācību priekšmetu, jo tajā apgūtās lietas noderēs ne tikai nākamajiem programmētājiem. Jau šobrīd arī daudzās citās profesijās strādājošie ir saistīti ar programmēšanu, līdz ar to pamata zināšanas tikai paplašinās redzesloku un palīdzēs sasniegt vairāk.

Augstskolā

Ja ir vēlme apgūt programmēšanu augstākajā līmenī, ir vērts ieskatīties augstskolu piedāvājumā. Teju visas Latvijas augstskolas piedāvā apgūt programmēšanu vai ar to saistītās profesijas. Tādējādi topošais programmētājs iegūs bakalaura grādu un samērā padziļinātas zināšanas programmēšanā un ar to saistītajās nozarēs.

Jārēķinās gan, ka mācības augstskolā ir salīdzinoši ilgas un, ja vien neizdodas iekļūt budžeta programmā, arī salīdzinoši dārgas.

Programmēšanas skolā

Ierakstot kādā no interneta meklētājiem vārdu salikumu programmēšanas skola vai coding school, atveras plašs piedāvājums. Kāpēc gan ne – programmēšanu iespējams apgūt gan kādā no Latvijas piedāvātajām skolām, gan arī citu valstu, jo lielākoties šajā nozarē apmācības notiek tiešsaistē.

Izvēloties piemērotāko programmēšanas skolu, vēlams noskaidrot vairākus pamata jautājumus – cik ilgi notiks apmācības? Ko tieši tās sevī ietvers? Kāda būs mācību maksa? Kādi ir absolventu pieredzes stāsti? Vai ir nepieciešamas priekšzināšanas utt.

Viens no labiem piedāvājumiem ir Codelex programmēšanas skola, kurā mācības tiek piedāvātas audzēkņiem ar dažādu sagatavotības līmeni, tās notiek tiešsaistē. Būtiska priekšrocība ir arī tā, ka mācību laikā par tām nekas nav jāmaksā, taču jāmaksā ir pēc tam, ja izdodas atrast darbu tieši šajā profesijā. Tiesa, pieredze liecina, ka absolūti lielākajai daļai skolas beidzēju darbu izdodas atrast īsā laikā.

Plašāka informācija par to, kā notiek mācības šeit un atbildes uz dažādiem biežāk uzdotajiem jautājumiem atrodamas mājas lapā. Apskaties un piesakies!